• Bekend om onze grote voorraden
  • Snel en veilig geleverd
  • Altijd de juiste kwaliteit en prijsverhouding

Disselbakken voor aanhangwagens

Op zoek naar disselbakken die je wil bestellen? Kies dan hieronder uit de verschillende soorten disselbakken die wij aanbieden:                                                                                              Zakelijk bestellen
Geniet hierbij van de inkoopvoordelen

Functie gereedschapskisten

De functie van de gereedschapskisten is om sjorbanden, ladingnetten en overig gereedschap hierin te bewaren. Dit maakt dat deze goederen niet zullen roesten of nat worden zodra het regent. Tegelijkertijd is dit afgesloten tegen diefstal door middel van de geïntegreerde sloten in de disselbakken. De kisten zijn beschikbaar in verschillende formaten, zoals rechthoekig, driehoekig of vierkant zodat er voor iedere aanhanger wel iets passends tussen zit. Naast de aluminium en kunststof soorten kan er ook gekozen worden voor gepoedercoate gereedschapskisten. 

Soorten disselbakken

Aluminium

Deze disselbakken worden over het algemeen gezien als een stevigere disselbak dan de overige soorten. Door de hoge kwaliteit van deze producten maakt het dat er geen lekkage zal ontstaan in deze disselbakken. Ook de uitstraling van deze kisten is strak, namelijk gemaakt van traanplaat materiaal, dit maakt het uiterlijk van de aanhanger een stuk robuuster. Deze disselbakken kunnen ook gekozen worden in RVS versie, om roest te voorkomen. Dit is een duurdere aankoop, maar door de langere levensduur is het uiteindelijk op jaarbasis goedkoper. 

Daken

Dit Italiaanse merk staat bekend om zijn goede polypropyleen kwaliteit, maar zijn ook gespecialiseerd in de RVS disselbakken. Deze laatstgenoemde disselkisten kunnen ook gepoedercoat zijn in bijvoorbeeld zwart voor een strakke uitstraling. De polypropyleen kisten zijn van sterke kwaliteit en beschikbaar in verschillende formaten en kunnen zowel voorop de aanhanger, als onderop geplaatst worden. Alle disselbakken van dit merk worden geleverd met een geïntegreerd slot, wat vakkundig is weggewerkt. Zodoende hoeft er geen los slot extra worden bijgekocht.

Kunststof

De kunststof disselbakken zijn de relatief goedkopere disselbakken, met genoeg opbergruimte. Voornamelijk de Profibox is hierbij een goede uitkomst, gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Door zijn unieke formaat kan deze netjes voorop de aanhanger geplaatst worden. Hierbij dient nog wel een los slot bijbesteld te worden om de inhoud te beveiligen tegen diefstal. 

Bevestigingsmateriaal disselbakken

Om de disselbakken te monteren aan de aanhangwagen is er bevestigingsmateriaal beschikbaar wat eenvoudig gemonteerd kan worden. Er kan gekozen worden om de kist aan de wand van de aanhangwagen te plaatsen, hier wordt voornamelijk voor gekozen bij kunststof disselkisten. Voor de aluminium disselkisten kan er gekozen worden om deze aan de dissel van de aanhangwagen te monteren. Hierbij wordt het bevestigingsmateriaal verwerkt in de onderkant van de kist en rondom de dissel gemonteerd. Een stevige manier om zo veilig mogelijk de kist te vervoeren aan de kop van de aanhangwagen.