• Bekend om onze grote voorraden
 • Snel en veilig geleverd
 • Altijd de juiste kwaliteit en prijsverhouding

Wat is een neuswielklem?

Een neuswielklem is een klem die het neuswiel met de aanhanger verbindt en ervoor zorgt dat deze te bevestigen is aan een standaard ongeremde aanhanger, caravan of boottrailer. Vaak wordt de klem gemonteerd bij de dissel, aan de voorkant van de aanhanger. 

Hoe kies ik een geschikt neuswielklem?

Dit doe je door de diameter van de buis van het neuswiel op te meten. Wij maken onderscheid in de volgende afmetingen:

 • Neuswielklem 35mm
  De neuswielklem van 35mm is er voor de neuswielen met een dikte van 35mm. Hierbij is er keuze uit één soort met één bijbehorend neuswiel.
 • Neuswielklem 48mm
  Binnen deze maat van de neuswielklemmen kan er uit verschillende modellen worden gekozen. Zo zijn er klemmen voor de aanhanger met bijvoorbeeld een gietijzeren plaat of een vouwbare hendel. De passende neuswielen zijn beschikbaar in verschillende vormen en specificaties die in deze neuswielklemmen passen. Om de steunpoten van 48mm vast te zetten kan er ook gebruik gemaakt worden van een neuswielklem van 48mm. Aan de achterkant van de aanhanger, de plek waar de steunpoot komt, is vaak geen plek voor een neuswielklem. Hierbij kan er worden gekozen voor een steunpoot houder, die als tussenstuk fungeert voor de aanhanger en de neuswielklem. 
 • Neuswielklem 60mm
  Tot slot hebben we de neuswielklemmen van 60mm voor neuswielen met deze dikte. Bij deze klem kan er gebruik worden gemaakt van meerdere bevestigingsgaten waardoor deze klem op verschillende plekken vastgezet kan worden. Zorg er in ieder geval voor dat de klem met minstens 2 bouten wordt vastgezet om ongelukken te voorkomen. Let er wel op dat sommige neuswielen van 60mm al een bevestigingsplaat hebben aan het neuswiel. Hierbij is het niet nodig om nog een extra neuswielklem te plaatsen op de aanhanger.

Monteren van een neuswielklem

De klemmen zijn het makkelijkst te monteren door middel van een montageset. Mocht er geen mogelijkheid zijn om de neuswielklem op de aanhangwagen te monteren dan kan er gebruik worden gemaakt van de klemhouders. Deze klemhouders zijn er om rondom de dissel te plaatsen alvorens de neuswielklem gemonteerd kan worden. 

Losse hendels

Er zijn ook verschillende hendels los te bestellen voor zowel neuswielen als neuswielklemmen. Mochten er een aantal hendels defect zijn dan kunnen deze los besteld worden bij ons. Dit is uiteindelijk voordeliger dan het aanschaffen van een nieuwe neuswiel of neuswielklem. Deze hendels kunnen eenvoudig verwisseld worden door middel van een schroefsysteem of een gebruiken van een splitpen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je een vraag over ons aanbod of wil je bijvoorbeeld zakelijk, in grote oplage, bestellen? Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder.

Contact