• Bekend om onze grote voorraden
  • Snel en veilig geleverd
  • Altijd de juiste kwaliteit en prijsverhouding

Hang- en sluitwerk voor aanhangwagens

Hang en sluitwerk van jouw trailer, paardentrailer of aanhanger kan door slijtage beschadigen of kapotgaan. Het is belangrijk om regelmatig het hang en sluitwerk te controleren. Bekijk hieronder ons aanbod om zakelijk te bestellenLees meer.

Hang & sluitwerk

Als je het idee hebt dat het hang en sluitwerk niet meer soepel werkt is het tijd om deze te vervangen. We verkopen binnen ons assortiment verschillende onderdelen voor het vervangen van hang- en sluitwerk. Je kan hierbij denken aan simpele oogjes tot scharnieren en grendels. We hebben een groot aantal onderdelen standaard op voorraad binnen ons assortiment. Zo kunnen we een nieuwe trailerhaak of opschroefoog vrij snel leveren. Handig als je zelf graag een onderdeel van jouw paardentrailer wilt vervangen. Bij ons ben je hiervoor in ieder geval aan het juiste adres.

Onze soorten

Onze karabijnhaken zijn ervoor om attributen rondom de aanhanger te bevestigen, zoals een ladingnet bijvoorbeeld. Deze haken zijn leverbaar in een normale versie, maar ook in roestvrijstaal. Het voordeel hiervan is dat deze artikelen niet zullen roesten ondanks dat de aanhanger buiten in de regen staat. 

Uit voorraad kunnen wij drie soorten reservewielhouders leveren. Deze houders kunnen gemakkelijk aan de aanhangwagen gemonteerd worden door middel van bouten en moeren. Door een reservewiel te monteren aan de aanhanger zorg je ervoor dat je deze altijd tijdens de rit kan vervangen mocht er een band lek gaan bijvoorbeeld. Bekijk hier alle beschikbare banden die wij in ons assortiment hebben.

Onze gasdrukveren zorgen ervoor dat het openen van bijvoorbeeld een achterklep gedempt wordt. Hierdoor gaat de achterklep langer mee, omdat het niet iedere keer een klap te verduren krijgt tijdens het openen en sluiten. Bij iedere gasdrukveer kan er ook gekozen worden in de sterkte van de gasdrukveer, uitgedrukt in Newton (N). Hoe hoger deze waarde, des te meer kracht de gasdrukveer kan verdragen.

Ieder voertuig moet voorzien zijn van een kenteken, dus ook een aanhanger of een caravan. Mocht dit niet het geval zijn dan kan hier een boete voor worden uitgeschreven. Binnen ons assortiment zijn er verschillende nummerplaathouders te vinden, zodat er voor ieder kenteken een bijpassende houder beschikbaar is.

De beschikbare haken en ogen dienen voor het vastzetten van de zijborden en achterborden van de aanhangwagen. De klephaken of trailerhaken kunnen in de bijbehorende opschroefogen of lasogen worden bevestigt. 

Eén van de manieren om een lading vast te zetten is door het gebruik van sjorbanden. Deze sjorbanden dienen ergens aan bevestigd te worden en hiervoor zijn de sjorogen de beste optie. Deze sjorogen, ook wel vloerringen genoemd, zijn beschikbaar in verschillende formaten en materialen. Zo kan er gekozen worden voor het verzonken materiaal, maar ook voor roestvrijstaal. Tot slot zijn de sjorogen van sterke kwaliteit en kunnen ze in de vloer verwerkt worden, maar ook op bijvoorbeeld de zijwand gemonteerd worden.

Een ander alternatief om je lading te bevestigen is door gebruik te maken van een aanhangernet. Door middel van het elastiek wat door de rand van deze netten heengaat kan het gemakkelijk aan de touwhaken bevestigt worden. Doordat de touwhaken van verschillende formaten zijn kan vrijwel ieder elastisch touw gespannen en bevestigd worden rond de aanhanger.

Zeilen kunnen heel eenvoudig door middel van zeilogen over de aanhangwagen worden heen gespannen. Het afdekzeil beschikt over bevestigingsgaten onderin het zeil om door de zeilogen te steken wat maakt dat het zeil gemakkelijk over de aanhanger blijft zitten.

De achterklep en zijborden van de aanhangwagen dienen soepel en gemakkelijk geopend te kunnen worden. Door middel van scharnieren kunnen deze wanden van de aanhanger eenvoudig geopend en gesloten worden. Mocht er één van deze onderdelen niet gemakkelijk geopend kunnen worden, dan zal het smeren van olie of vet dit probleem wellicht verhelpen. Als dit niet helpt zal een vervanging van dit onderdeel de beste oplossing zijn.

Om een achterklep of zijwand van de aanhangwagen te sluiten zal er een sluiting op moeten zitten. Dit kan aan de hand van schuifgrendels, oftewel spansluitingen. Door het sluit/kliksysteem bij iedere grendel kan dit gemakkelijk geopend en gesloten worden. De bijbehorende tegenstukken, die aan de aanhanger gemonteerd kunnen worden, zijn ook beschikbaar binnen dit assortiment en kunnen erbij besteld worden. 

Onze grendels en borgingen zijn ervoor gemaakt om de klep van de aanhanger extra te beveiligen zodat het niet gemakkelijk open kan springen. Dit wordt op een andere manier gemonteerd dan de bovenstaande spansluitingen en kunnen als een extra beveiligingsoptie gezien worden. 

De moeren en ringen zijn ervoor gemaakt om het hang- en sluitwerk vast te zetten. Deze moeren en ringen kunnen aan de aanhangwagen bevestigd worden om zo ladingen of de achterklep goed vast te zetten.