• Bekend om onze grote voorraden
  • Snel en veilig geleverd
  • Altijd de juiste kwaliteit en prijsverhouding

Over de steunpoten

Om een aanhanger veilig en stabiel te laten staan is het mogelijk om steunpoten aan de aanhangwagen te bevestigen. Naast deze steunpoten is het van belang om het gewicht in de aanhangwagen goed te verdelen zodat het gewicht niet op één steunpoot komt te staan. Deze steunpoten worden voornamelijk aan de achterkant van de aanhanger geplaatst, omdat de aanhangwagen aan de voorkant al gesteund wordt door een neuswiel. De banden in het midden van de aanhangwagen zorgen ervoor dat ook dit gedeelte wordt opgevangen zodat de aanhanger op de juiste hoogte blijft staan. Let er wel op dat de steunpoten op een stevige vlakke ondergrond worden geplaatst om wegzakking te voorkomen. Als de aanhanger stilstaat kunnen de steunpoten naar beneden gezakt worden en zodra er met de aanhangwagen gereden wordt zullen deze weer omhoog worden vastgezet.

Naast de aanhangwagen kunnen deze steunpoten ook voor de caravan worden gebruikt, erg handig wanneer de caravan ergens neergezet wordt. Door de steunpoten zal de caravan niet snel kantelen zodra er iets teveel gewicht aan één kant wordt geplaatst. Tegelijkertijd kan er natuurlijk ook gekozen worden voor de caravansteunen. Deze zijn toch net iets meer geschikt voor de caravans omdat deze ervoor zijn gemaakt om de caravan op gelijke hoogte te houden. Daarnaast kunnen deze steunen ook meer gewicht hebben dan de normale steunpoten. 
 

Monteren van de steunpoot

Dit vastzetten kan gemakkelijk door het gebruik van een neuswielklem 48mm. Door deze aan de aanhangwagen te monteren kan de steunpoot gemakkelijk geplaatst worden op de juiste gewenste plaats. Mocht er geen mogelijkheid zijn om aan de aanhangwagen een extra neuswielklem te monteren, dan kan er gekozen worden voor een steunpoot houder. Deze steunpoot houder kan gemakkelijk aan de aanhangwagen gemonteerd worden voordat de neuswielklem erop bevestigd wordt.

Steunpoten met lasbuis

De steunpoten zijn ook beschikbaar met een lasbuis zodat het aan de aanhangwagen gelast kan worden. Door middel van een klap- en draaisysteem kan de steunpoot netjes verwerkt worden zodra er met de aanhanger gereden wordt. Deze steunpoten hebben een draagkracht van 1000kg. wat maakt dat deze steunpoot voor de meeste aanhangwagens geschikt is. 

Wanneer moet een steunpoot worden vervangen?

Het wordt aangeraden om de steunpoot meermaals te controleren om te zien of deze nog in goede staat verkeerd. Zodra je ziet dat een steunpoot begint te roesten of inknikt zodra er gewicht op komt dan wordt het aangeraden om een nieuw steunpoot te plaatsen. Het wordt ook aangeraden om een niet al te zwaar gewicht op de steunpoot te laten rusten, omdat dit ervoor zal zorgen dat de steunpoot minder lang mee zal gaan.