• Bekend om onze grote voorraden
  • Snel en veilig geleverd
  • Altijd de juiste kwaliteit en prijsverhouding

Koppelingen en toebehoren voor aanhangwagens

De koppeling van jouw aanhangwagen kan op den duur gaan slijten. Het is belangrijk om de koppeling en toebehoren van jouw trailer, caravan of aanhangwagen op tijd te vervangen. Bij Bakker Trailer Parts kan dit eenvoudig zakelijk bestelt worden. Je kan zo goederen veilig blijven vervoeren. Lees meer

Koppelingen & toebehoren

In onze categorie koppelingen en toebehoren zijn er verschillende attributen beschikbaar voor de aanhanger. Deze artikelen zijn de schakel tussen de auto en de aanhangwagen en zijn er hiernaast voor om de veiligheid te vergroten. Het is namelijk belangrijk dat de aanhanger goed bevestigd zit aan de auto om ongelukken op de weg te voorkomen. De toebehoren voor de koppeling zoals een losbreekkabel, hulpkoppeling en trekhaakkogel kunnen gemakkelijk worden bevestigd. Het meeste kan aan de hand van montagemateriaal zoals bouten en moeren worden bevestigd aan de auto of aanhangwagen. Hieronder worden een aantal belangrijke categorieën beschreven waaruit gekozen kan worden:

Koppelingen: 

De koppelingen worden aan de trekhaak van de auto bevestigd en hiernaast aan de aanhangwagen. Er zijn verschillende gewichtsklassen en maten waaruit gekozen kan worden zodat er nooit misgegrepen wordt. Denk hierbij aan de koppelingen van Steelpress, KNOTT of AL-KO voor zowel de geremde als ongeremde aanhangwagens. Al onze koppelingen zijn gekeurd en mogen direct de weg op zodat de veiligheid gegarandeerd kan worden.

Oplooprem toebehoren:

Hierbij kan er gekozen worden uit zowel complete oploopremmen, als losse onderdelen hiervoor. De complete oploopremmen zijn van onder andere merken als KNOTT en ALKO. De handremmen van deze oploopremmen kunnen eenvoudig vervangen worden, hierbij is het wel van belang om dezelfde handrem hiervoor te bestellen. Dit maakt dat de handrem op de geschikte manier gebruikt kan worden en er minder snel ongelukken zullen voorkomen. Mocht er een stofhoes versleten zijn dan kan deze eenvoudig besteld worden via deze link, zodat deze vervangen kan worden. De dempers zijn ervoor om de aanhanger soepel en veilig te laten remmen en ook hierbij is het van belang om de juiste demper bijpassend bij de oplooprem te bestellen. Er kan gekozen worden uit merken zoals ALKO, KNOTT, Peitz, GRAU en meer. Zoals hierboven al omschreven staat is het van belang om de attributen tijdig te controleren en eventueel te vervangen zodat er minder kans op ongelukken is.

Trekhaken en toebehoren:

De beschikbare trekhaakkogels die wij aanbieden zijn er in verschillende maten. Zo zijn ze voor verschillende auto's en overige voertuigen beschikbaar. Een trekhaak is van belang om het trekkend object te bevestigen aan bijvoorbeeld de auto. De trekhaak kan worden aangetast door roest of vuil, maar door middel van trekhaakdoppen kan dit worden voorkomen.

Hulpkoppeling en breekkabel:

De veiligheid wordt tot slot gegarandeerd door de hulpkoppelingen en breekkabels die wij aanbieden in ons assortiment. Mocht namelijk de koppeling van de trekhaak losschieten dan kan de breekkabel de schade nog zoveel mogelijk beperken. Al deze toebehoren voor de aanhanger zijn er in verschillende maten en kleuren en zo beschikbaar voor iedere aanhanger.