• Bekend om onze grote voorraden
 • Snel en veilig geleverd
 • Altijd de juiste kwaliteit en prijsverhouding

Spatschermen voor aanhanger

Wil je spatschermen voor de aanhanger, boottrailer, paardentrailer, caravan of camper zakelijk bestellen? Bij ons ben je aan het juiste adres voor spatschermen in diverse maten en gemaakt van verschillende soorten materialen. Van staal tot kunststof, en van traanplaat tot spatlap. Al onze onderdelen zijn direct uit voorraad leverbaar. Bekijk onderstaand ons aanbod. Lees meer.

Bekijk ons aanbod                                    Zakelijk bestellen
Geniet hierbij van de inkoopvoordelen

Waarom een spatscherm?

Een spatscherm, of spatbord, is een verplicht onderdeel voor de aanhanger en trailer. Deze beschermt niet alleen jouw aanhanger maar ook de medeweggebruikers. Spatschermen zorgen ervoor dat opspattend vuil, water en steentjes geen problemen kunnen veroorzaken. Ook zorgen deze spatborden ervoor dat er minder schade aan de banden zullen ontstaan mocht er met de zijkant van de aanhanger ergens tegenaan gereden worden. Om de veiligheid te waarborgen van iedere weggebruiker is het daarom wettelijk verplicht om een spatscherm op de aanhanger te hebben. Heb je er nog geen? Dan is ons advies deze direct aan te schaffen om een boete te voorkomen.

Verschillende soorten spatschermen

Wij hebben diverse soorten spatschermen in ons assortiment:
 • Stalen spatschermen;
  De stalen spatborden zijn van sterke kwaliteit en hebben een glanzend uiterlijk. Deze spatschermen zijn er voor alle type aanhangwagens waarbij er gekozen kan worden voor een hoekig of een rond model. Voor zowel de dubbelassers als de enkelassers zijn deze spatschermen direct uit voorraad leverbaar. Tot slot kan er nog gekozen worden voor de boottrailer spatborden. Deze kunnen bevestigd worden met een beugelmontage en zijn aan beide kanten netjes rond afgewerkt.
 • Kunststof spatschermen;
  De kunststof spatschermen zijn, net zoals de stalen spatschermen, beschikbaar in een hoekig of rond model voor zowel enkel- als tandemassers. De kunststof is van sterke kwaliteit, maar kan er een niet al te zwaar gewicht op de spatschermen komen te staan. Wel zijn ze ervoor gemaakt om schade aan de wielen te voorkomen. Naast deze normale kunststof spatschermen zijn er ook nog spatschermen met een opstap, voornamelijk voor boottrailers. 
 • Traanplaat spatschermen;
  Deze spatschermen zijn gemaakt van aluminium spatscherm waarbij het materiaal ongebeitst is. Deze spatschermen zijn beschikbaar in hoekige modellen, voor alle type aanhangwagens. Het materiaal is van sterke kwaliteit wat ervoor zorgt dat er weinig schade kan ontstaan aan de wielen van de aanhanger. Deze zilverkleurige beschermers kunnen ook gepoedercoat worden naar een andere kleur zoals zwart voor een nog mooier aanzien.
 • Spatlappen.
  De spatlappen zijn er om vuilresten in de wielen te voorkomen. Ook zullen de assen en remtoebehoren uiteindelijk langer meegaan doordat er geen vuile resten in deze onderdelen van de aanhangwagen terechtkomen. Binnen ons assortiment kan er gekozen worden voor een spatlap van hard rubber of een spatschild, wat voornamelijk bij hoogladers wordt gebruikt.

Monteren van de spatschermen

De spatborden kunnen geheel eenvoudig worden bevestigd aan de aanhanger. De meeste modellen zijn namelijk al voorgeboord met gaten wat maakt dat het alleen nog bevestigd dient te worden met bouten en moeren. De overige spatschermen kunnen worden doorgeboord of worden vastgezet door middel van een houder aan de aanhangwagen. 

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je een vraag over ons aanbod of wil je bijvoorbeeld zakelijk, in grote oplage, bestellen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.