• Bekend om onze grote voorraden
  • Snel en veilig geleverd
  • Altijd de juiste kwaliteit en prijsverhouding

Wat is een aanhangwagen koppeling?

Een aanhangwagen koppeling is nodig om het trekkend voertuig en het voort te trekken object, zoals de trailer of aanhanger, aan elkaar te bevestigen. Het is vanwege de veiligheid van groot belang dat de koppeling goed functioneert. Bij de meeste aanhangers en trailers wordt gebruik gemaakt van een kogelkoppeling. 

Het is van belang om de lading van de aanhangwagen goed te verdelen zodat er niet teveel druk op de koppeling terechtkomt. Ook is het van belang om de koppeling goed te onderhouden en om deze soepel te laten draaien, adviseren wij om deze af en toe te smeren met vet. Dit staat bij de meeste koppelingen erin gegraveerd waar het vet in kan om een stroeve koppeling te voorkomen.

Hiernaast staat er op de meeste zware koppelingen ook aangegeven of de koppeling op de juiste wijze geklikt op de trekhaakkogel zit. Aan de zijkant van de koppeling staat een schema met de volgende tekens:
⚠️
De koppeling is niet op de trekhaakkogel geplaatst en mag er niet gereden worden!
🆗De koppeling is op de juiste manier bevestigd aan de auto en er mag mee gereden worden.
De koppeling is geopend en er mag niet gereden worden!

Verschillende maatvoeringen

Bij Bakker Trailer Parts B.V. hebben wij verschillende maten koppelingen voorradig. Dit zorgt ervoor dat de geschikte koppeling voor de aanhanger altijd beschikbaar is bij ons. Er kan gekozen worden uit ronde en vierkante koppelingen, met verschillende maten zoals 50mm, 60mm en 70mm. Hierbij kan er ook gekozen worden uit de verschillende draagkracht van de koppeling. Ook bestaan er universele koppelingen, die aan de hand van adapters aangepast kunnen worden aan de maat van de dissel. De meeste koppelingen leveren wij van het merk SPP, maar wij kunnen ook koppelingen leveren van ALKO of KNOTT. Sommigen hiervan zijn gemaakt voor geremde aanhangers, maar zijn deze ook beschikbaar voor ongeremde aanhangwagens. 

Tip: ga je op pad met de aanhanger? Een gedemonteerde aanhangwagen is helaas eenvoudig te stelen. Het is daarom aan te raden de losstaande aanhanger of trailer goed op slot te zetten. Dit kan heel eenvoudig door een disselslot te monteren over het koppelpunt. Zie ons uitgebreide aanbod disselsloten voor meer informatie.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je een vraag over ons aanbod of wil je bijvoorbeeld zakelijk, in grote oplage, bestellen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.