• Bekend om onze grote voorraden
 • Snel en veilig geleverd
 • Altijd de juiste kwaliteit en prijsverhouding

Wat is een disselslot?

Een gedemonteerde aanhangwagen is helaas eenvoudig te stelen. Het is daarom belangrijk dat een losstaande aanhanger, caravan of trailer goed op slot wordt gezet. De disselsloten, ook wel kokersloten genoemd, zijn speciaal gemaakt om jouw aanhanger of trailer te vergrendelen op momenten dat deze niet aan de auto vastzit om diefstal te voorkomen. Het slot blokkeert de dissel waardoor deze niet aan een trekhaak gekoppeld kan worden.

Disselsloten zijn doorgaans verkrijgbaar in vier modellen:

 • Tasmodel;
  Dit slot kan blijven zitten op het moment dat er met de aanhangwagen gereden wordt en niet op slot zit. Dit komt doordat het model over de koppeling heengaat en de trekhaak niet hindert. Binnen deze uitvoering kan er gekozen worden voor een model met een ronde pen of een platte pen.
 • Kokermodel;
  Een kokermodel sluit de gehele koppeling af en kan als het ware hier overheen geschoven worden. Hierbij moet er wel rekening mee worden gehouden dat deze modellen verwijderd dienen te worden voor er gereden wordt met de aanhanger. Deze sloten zijn beschikbaar in verschillende modellen, afgaande op de luxe van het kokerslot.
 • Deelbaar model;
  Het deelbare slot is er om de aanhanger vast te zetten aan de trekhaak van de auto. Dit voorkomt dat de aanhangwagen van de auto wordt gestolen op het moment dat deze onbeheerd achterblijft. Door middel van het deelbare gedeelte kan deze om zowel de koppeling als de trekhaak worden gekoppeld. 
 • Schuif- en beugelmodel.
  Deze modellen kunnen snel en eenvoudig om de koppeling bevestigd worden. Deze modellen vallen voornamelijk op door de kleur wat ervoor zorgt dat er minder kans is op diefstal. Let er wel op dat de koppeling een lipje bevat op het moment dat er gekozen wordt voor het schuifmodel zodat het slot goed blijft zitten op de koppeling. Bij deze sloten worden er standaard sleutels bijgeleverd om deze modellen af te sluiten tegen diefstal.

Welk model je ook kiest, ze hebben allemaal dezelfde functie: het afdekken van de dissel waardoor de aanhanger niet aan de auto gekoppeld kan worden. Bekijk bijvoorbeeld eens de Alko of Winterhoff disselsloten.

Hoe bevestig ik een disselslot?

Het bevestigen is erg eenvoudig. Je monteert het slot direct over het koppelpunt van de aanhangwagen heen. Hierdoor is het onmogelijk om de aanhangwagen aan een (vreemde) auto te koppelen. Nadat het slot over de dissel is geplaatst dient deze met een discusslot op slot gezet te worden. Bij ons vind je discussloten met sleutel en met cijfercode in verschillende maten. Een veelgebruikte maat bij deze discussloten is een slot van 70mm, welke precies goed past in de gaten van een disselslot.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je een vraag over ons aanbod of wil je bijvoorbeeld zakelijk, in grote oplage, bestellen? Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder.

Contact