• Bekend om onze grote voorraden
  • Snel en veilig geleverd
  • Altijd de juiste kwaliteit en prijsverhouding

Wat is een disselslot?

Een gedemonteerde aanhangwagen is helaas eenvoudig te stelen. Het is daarom belangrijk dat een losstaande aanhanger, caravan of trailer goed op slot wordt gezet. De sloten zijn speciaal gemaakt om jouw aanhanger of trailer te vergrendelen op momenten dat deze niet aan de auto vastzit. Het slot blokkeert de dissel waardoor deze niet aan een trekhaak gekoppeld kan worden.

Disselsloten zijn doorgaans verkrijgbaar in drie modellen:

  • Tasmodel;
  • Kokermodel:
  • Deelbaar model.

Welk model je ook kiest, ze hebben allemaal dezelfde functie: het afdekken van de dissel waardoor de aanhanger niet aan de auto gekoppeld kan worden. Bekijk bijvoorbeeld eens de Alko disselsloten.

Hoe bevestig ik een disselslot?

Het bevestigen is erg eenvoudig. Je monteert het slot direct over het koppelpunt van de aanhangwagen heen. Hierdoor is het onmogelijk om de aanhangwagen aan een (vreemde) auto te koppelen.

Nadat het slot over de dissel is geplaatst dient deze met een discusslot op slot gezet te worden. Bij ons vind je discussloten met sleutel en met cijfercode.

Let op: meestal dient het slot verwijderd te worden voor je weg kunt rijden. Bij ons vind je ook een aantal sloten die niet van de aanhanger verwijderd hoeven te worden terwijl je rijdt, dit is handig als de aanhangwagen op een later moment wordt geparkeerd.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je een vraag over ons aanbod of wil je bijvoorbeeld zakelijk, in grote oplage, bestellen? Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder.

Contact