• Bekend om onze grote voorraden
 • Snel en veilig geleverd
 • Altijd de juiste kwaliteit en prijsverhouding

Neuswielen voor aanhangers

Op zoek naar een neuswiel aanhanger voor je aanhangwagen, caravan of trailer? Met luchtband, rubber band, metalen velg of PVC velg? Bij ons vind je ze in alle soorten en maten! Lees meer
                                                                     Zakelijk bestellen
Geniet hierbij van de inkoopvoordelen

Wat is een neuswiel?

Een neuswiel, ook wel steunwiel genoemd, zorgt ervoor dat de aanhanger makkelijk te verplaatsen is, waardoor het bevestigen aan de auto een stuk gemakkelijker is. Ondanks dat het geen verplicht onderdeel is van een aanhanger, kunnen we dus eigenlijk wel stellen dat deze niet mag ontbreken. Is de aanhanger groot? Vaak is het dan, voor de balans, aan te raden om ook een steunpoot te gebruiken. Heb jij een ongeremde aanhanger? Bij ons vind je hier ook het geschikte neuswiel voor.

Wanneer een steunwiel verwisselen?

Het vervangen van een neuswiel is essentieel om ongelukken op de weg met de aanhanger te voorkomen. Geleidelijk aan zal het neuswiel namelijk slijten en is het toe aan vervanging. Let er op dat de neuswiel altijd stevig vast omhoog is gedraaid wanneer de weg wordt opgegaan. Dit voorkomt dat er tijdens het autorijden per ongeluk een obstakel dit neuswiel zal aantasten. Op het moment dat de neuswiel er slecht uitziet door bijvoorbeeld een versleten band of roest op de velg is het aan te raden om een nieuw neuswiel aan te schaffen. Het neuswiel kan eenvoudig uit de klem worden gehaald of van de bevestigingsplaat worden geschroefd en vervangen worden.

Hoe kies ik het geschikte wiel?

Bij het maken van deze keuze is het belangrijk om te weten wat het gewicht is van de (volgeladen) aanhanger of caravan. Wij maken onderscheid in:
 • Neuswiel 35mm
  In ons assortiment hebben wij één soort neuswiel voor de aanhanger met een dikte van 35mm. Dit is het kleinste neuswiel binnen ons assortiment en is er voor de licht beladen aanhangwagens. De draagkracht van dit neuswiel is 100kg en heeft dus minder capaciteit dan de andere neuswielen.
 • Neuswiel 48mm
  Binnen de 48mm neuswielen hebben wij verschillende soorten in ons assortiment. Er kan gekozen worden voor een stalen velg, maar ook voor een pvc velg. Het verschil is dat de steunwielen met een stalen velg sterker zijn en meer laadvermogen hebben. Naast deze optie kan er ook gekozen worden voor een massieve band of een luchtband. Er moet wel rekening mee worden gehouden dat een massieve band een hogere draagkracht heeft en dus zwaardere aanhangwagens kan begeleiden.
 • Neuswiel 60mm
  Tot slot zijn er verschillende neuswielen met een diameter van 60mm. Dit zijn neuswielen die voornamelijk worden gebruikt bij zwaarbeladen aanhangwagens. Denk hierbij voornamelijk aan tandemassers die ervoor zijn gemaakt om zwaardere ladingen te vervoeren. Deze neuswielen zijn er in verschillende uitvoeringen, zowel inklapbaar als uitschuifbaar en hierbij hebben sommige 60mm neuswielen een bevestigingsplaat aan de neuswiel vastzitten. Dit maakt dat er geen neuswielklem gebruikt hoeft te worden om de neuswiel te bevestigen aan de dissel van de aanhanger.

Een neuswiel op de aanhanger monteren

Om een neuswiel te monteren op de aanhanger kan er het best gebruik worden gemaakt van een neuswielklem. Deze klemmen zijn beschikbaar in dezelfde maten als de neuswielen en eenvoudig te monteren met een montageset. Mocht er geen mogelijkheid zijn om de neuswielklem op de aanhangwagen te monteren dan kan er gebruik worden gemaakt van de klemhouders. Deze klemhouders zijn er om rondom de dissel te plaatsen alvorens de neuswielklem gemonteerd kan worden. 


Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je een vraag over ons aanbod of wil je bijvoorbeeld zakelijk, in grote oplage, bestellen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.