• Bekend om onze grote voorraden
 • Snel en veilig geleverd
 • Altijd de juiste kwaliteit en prijsverhouding

Aanhangernet voor aanhanger en trailer

Ben je op zoek naar een aanhangernet voor jouw aanhanger of trailer? Bij ons ben je aan het juiste adres om je aanhangernetten zakelijk te bestellen. Wij verkopen netten en zeilen om de lading op jouw aanhanger of trailer af te dekken en te beschermen. 

Bekijk hier ons aanbod

Wat is een aanhangernet

Een net voor aanhangers wordt gebruikt om losliggende lading af te dekken zodat dit tijdens het vervoer niet van de aanhanger of trailer kan vallen of eruit kan waaien. Deze ladingnetten bieden dus veiligheid voor alle weggebruikers. De netten zijn flexibel en kunnen daardoor gemakkelijk over de (eventueel uitstekende) lading heen gespannen worden. Er wordt geadviseerd om een aanhangernet aan te schaffen die een 50cm langere breedte en lengte heeft dan de aanhanger. Dit maakt dat het aanhangernet goed de aanhangwagen afdekt en geen openingen biedt voor de (uitstekende) lading.
Aanhangernetten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en maaswijdtes:
 • Aanhangernet fijnmazig;
  Hierbij wordt er gebruik gemaakt van dunne gaten wat maakt dat de lading niet of nauwelijks uit de aanhangwagen kan waaien. Voornamelijk met zand of puin is dit een goed alternatief om nog meer veiligheid te bieden voor overige weggebruikers. 
 • Aanhangernet grofmazig;
  Deze ladingnetten hebben een groter gat dan de fijnmazige ladingnetten en zijn gemakkelijker in gebruik bij grove of scherpe ladingen. Hierbij kan er gedacht worden aan stenen, hout of takken. De gaten zijn 35mm wat maakt dat er geen van bovenstaande onderdelen uit de aanhanger kunnen vallen. 
 • Afdekzeil.
  De afdekzeilen kunnen gebruikt worden om de goederen te beschermen tegen vuil en neerslag. Dit is handig als er meubels, elektronische apparaten o.i.d. vervoert wordt wat niet nat mag worden. De afdekzeilen zijn van sterke kwaliteit en hierbij kan er gekozen worden voor een zeil met of zonder elastisch touw. Het voordeel van een zeil met elastisch touw is dat deze aan de zijkant van de aanhanger vastgezet kan worden aan touwhaken. Als aanvulling op deze afdekzeilen kan er gekozen worden voor een steun hiervoor. Deze steunbalk zorgt ervoor dat het water direct van het afdekzeil afglijdt in plaats van dat het erop blijft liggen.

Is een aanhangernet verplicht?

Nee. Het is niet verplicht om een aanhanger of trailer af te dekken met een zeil of net, maar het is wel verplicht om de lading vast te zetten. Dit houdt in dat grote onderdelen, zoals kasten of tafels vastgezet kunnen worden met een sjoroog of sjorband. Wanneer er losse lading, zoals puin of tuinafval wordt vervoerd, is het niet mogelijk dit vast te zetten aan de laadbodem met één van de bovenstaande mogelijkheden. In dit geval is het gebruik van een aanhangernet dus wel verplicht. 


Beschikbare maten

Als groothandel zijnde hebben we een ruim assortiment voor deze aanhangernetten en afdekzeilen. Voor vrijwel iedere aanhanger hebben wij een bijpassende maat beschikbaar. Mocht de gewenste maat er niet tussen zitten dan kan er altijd contact worden opgenomen met ons om te kijken naar de mogelijkheden.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je een vraag over ons aanbod of wil je bijvoorbeeld zakelijk, in grote oplage, bestellen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.