• Bekend om onze grote voorraden
  • Snel en veilig geleverd
  • Altijd de juiste kwaliteit en prijsverhouding

Over de producten

De handlieren zijn ervoor gemaakt om zware voorwerpen te tillen, hijsen en te trekken. Denk hierbij aan boten, auto's of ander zwaar materiaal. Door gebruik te maken van een handlier hoef je zelf weinig inspanning te verrichten, zo kan er ook gekozen worden voor elektrische lieren om het nog eenvoudiger te maken. Er is een verkrijgbaarheid in verschillende maten, vermogens en merken zodat ieder object gemakkelijk verplaatst kan worden. 

Verschillende handlieren

De handlieren zijn er in verschillende maten en zijn allemaal in staat om een ​​wisselend gewicht van een boottrailer te trekken. Er is keuze uit handmatige lieren met band of kabel of zonder een van beide. Deze zijn ook verkrijgbaar in een geremde of ongeremde uitvoering. Voor de lichtere boten hebben wij handlieren die een gewicht van 270kg. kunnen trekken, maar voor zwaardere boten zal er gekozen moeten worden voor een handlier met een zwaarder trekgewicht. Denk hierbij aan de lieren van 545kg, 907kg of 1150kg. De regel luidt dat het verstandig is om een zwaardere handlier aan te schaffen dan nodig om zo ongelukken te voorkomen. Tot slot kan er gekozen worden voor het merk Jun Kaung of een eigen merk handlier. Over het algemeen zijn de Jun Kaung handlieren van stevige kwaliteit voorzien van een band. Dit is een bekend merk binnen de boottrailer wereld dat veelvoudig gebruikt wordt. 

Veilig gebruik

Het is van belang om zorgvuldig en veilig om te gaan met een handlier om ongelukken te voorkomen. Zorg er daarom voor om de handlier een aantal keer per jaar in te smeren met een vettig middel om zo de takel soepel te laten draaien. Hiernaast dient de handlier op een vlakke ondergrond geplaatst te worden en alle onderdelen goed vast te zitten. Let er op dat er geen obstakels in de weg staan die tot een hinder kunnen leiden. Ook kunnen er beschadigingen worden voorkomen door gebruik te maken van stoot- en bootrollen. Dit geleid de boot gemakkelijk over de boottrailer en maakt, naast het soepel rollen, ook dat er geen deuken of krassen op de boot komen. Controleer bovenstaande punten altijd goed voor er gebruik gemaakt wordt van deze producten.